ספר המתכונים של דה מסרה

דון דייגו דה מורוס (1450-1525) היה איש כנסיה מלה קורוניה בחבל גליסיה שבספרד. הוא נחשב לאחד מאנשי הכנסיה המבריקים, ובשיא הקריירה שלו מונה לבישוף של טוי ואוביידו- איש הכנסייה הבכיר ביותר בנסיכות אסטוריאס. בתקופת כהונתו הוא רצה להקים באוביידו מוסד אקדמי שיחנך סטודנטים ואנשי כנסיה ויהווה שלוחה לאוניברסיטה היוקרתית של סלמנקה. בשנת 1521 הוא הקים את קולגיו מאיור דה סן סלוודור, שכונה בקיצור פשוט קולגיו מאיור. בשנת 1522 המוסד קבל גושפנקא רשמית בבולה של האפיפיור אדריאנוס הרביעי. בסוף המאה ה-16 ותחילת ה-17 שמש כטבח של המכללה אדם בשם דומינגו הרננדס דה מסרה. בשנת 1607 הוא הוציא ספר שנקרא אמנות המטבח. הספר כלל מתכונים רבים שנחשבים עד היום כחלק מהמטבח הספרדי והלטינו אמריקאי. בין המתכונים ניתן למנות פודינג אורז, טורטדה דה לצ'ה- בצק הממולא בקרם חלב, מה שמכונה בצרפתית קרם פטיסייר. טוריחס-מעין לחם מטוגן או קרוטונים, לצ'ה פריטה (מילולית חלב מטוגן)- מאכל שמקובל עד היום בצפון ספרד שעשוי מבצק על בסיס קמח וחלב מטוגן ומתובל בקינמון. מיניואלוס- בצק מטוגן בשמן עמוק בסירופ. טרסיקס- בצק ממולא אפוי או מטוגן ממולא בקרם עוגות קרם שקדים ומילויים נוספים.
לפוסט בפייסבוק

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הטולטקים

טבח סנט ברייס

מלטה יוק